Два сигнала за купуване на гласове проверява прокуратура в Пловдив

share

Два сигнала за контролиран вот и купуване на гласове проверява Районната прокуратура в Пловдив. Информацията за подадени такива сигнали потвърди в ефира на Дарик председателят на 16 РИК Деница Чингарова. В момента се извършват предварителни разследвания.

Като цяло предизборната кампания протича нормално и няма данни за незаконни форми на агитация, каза още тя. Бюлетините остават под засилена полицейска охрана в районните администрации.

3 282 са най-младите избиратели в Пловдив, които ще могат да се възползват за пръв път от правото си на глас. В специализираните избирателни секции в пловдивския затвор и следствения арест с право на глас, без влезли в сила присъда са близо 200.

Само петима чужди граждани ще гласуват за евродепутат в Пловдив, съобщи още Дарик.

299 673 хиляди са жителите с право на глас от 17-те общини в Пловдивска област, съобщи в интервю за Дарик председателят на 17 РИК Енчо Захариев. Ще има 522 секционни избирателни комисии, 7 мобилни за хора с увреждания и 2 в болничните заведения в Асеновград и Хисаря. За всички общини с изключение на „Родопи“ и Куклен са осигурени автобуси за транспортирането на бюлетините.

С близо 15 000 души е намалял броят на избирателите в Пловдив и областта от миналогодишните избори. Списъците в областта са намалели с 8 500 души, а имащите право на глас в град Пловдив са с 6 400 по-малко.


 

Водещи новини

Още новини