Предложиха Филиз Хюсменова за водач на евролистата на ДПС (обновена)

Булфото
share

Делян Пеевски е кандидат на ДПС за евродепутат. Той е бил избран по време на заседанието на ръководството на партията. Заседанието протича публично, но присъстват само поканени медии.

Независимо от обявеното намерение за публичност, само определени медии бяха поканени, за да станат свидетели на подреждането на листата, предаде БНР. Делян Пеевски е бил предложен от 25 от 28-те области. Единствено лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук е получил номинацията на всички области. И Кючук, както и всички останали местни лидери на ДПС, са подкрепили кандидатурата на Пеевски. "Ние искаме Делян Пеевски да влезе в ЕП. Ние искаме Стара Европа да види Делян Пеевски", е казал Кючюк, цитиран от електронното издание на "Капитал".

Камен Костадинов пък е казал, че тази вечер се дава отговор на въпроса, кой издига Пеевски. "Ние нямаме право да не се съобразим с волята на партията", е допълнил Костадинов. На заседанието лидерът на ДПС Лютви Местан е заявил, че кандидатите на ДПС за евродепутати трябва да имат безспорни качества. ДПС имат сега трима евродепутати. Мотото на кампанията за евроизборите на ДПС ще е „ДПС в Европа, Европа в България.”

Филиз Хюсменова да е водач на листата на ДПС за европейските избори предложи Лютви Местан по време на заседание на Централния предизборен щаб. До окончателно решение за подредбата на листата не се стигна, предаде БТА. Повече от четири часа щабът обсъжда номинациите на областните структури на ДПС. В края на заседанието Лютви Местан обобщи нагласите за вида на листата като прочете имената на евродепутата Филиз Хюсменова като водач, а след нея - на народния представител в 42-я парламент Делян Пеевски, заместник-министъра на отбраната Неджми Али, председателя на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак. "Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира", заяви лидерът на ДПС.

Водещи новини

Още новини