Имамов: Защо Делян Пеевски да няма право да бъде номиниран за евродепутат?

Булфото
share

ДПС внесе 6020 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за евроизборите. Целта на ДПС са три мандата, но ако реализират четири, ще го смятат за голям успех, обяви Алиосман Имамов от ДПС пред журналисти.

"Не мисля, че Делян Пеевски притежава качества, които биха го ограничили да участва в надпреварата за Европейски парламент.  Делян Пеевски вече е номиниран за евродепутат. В момента се обработва дългата листа от номинации на различните областни организации. Какво ще следва оттук нататък, ще реши Националният предизборен щаб на ДПС”, допълни Имамов.

Попитан с какви мотиви е номиниран, Имамов посочи, че не може да коментира персонални номинации, защото това може да се отнася за всеки един номиниран, които са десетки.

На въпрос, дали номинацията на Пеевски ще предизвика недоволство и дали би била политическа провокация, Алиосман Имамов отговори: "Защо Делян Пеевски да няма право да бъде номиниран за евродепутат, според Вас? Подобни оценки могат да се правят за всеки един номиниран от областните структури а движението”.

"Не мога да коментирам неща, които предстоят да бъдат решени. Това ще стане в рамките на законовия срок. Не мога да коментирам позиции, места и персонажи в листата на ДПС”, посочи зам.-председателят на парламента във връзка с това на кое място ще бъде Пеевски в листата на ДПС.

"Законовият срок за обявяване на листата, е един месец преди изборите. Нашият срок е последните дни от законовия срок. Не мога да кажа точно кой ден. Това ще бъде на заседание на Националния предизборен щаб, където ще бъдат взети всички решения”, каза още Алиосман Имамов. Той посочи, че не е разговарял с Пеевски за това дали има желание да стане евродепутат.

Водещи новини

Още новини