Бойко Борисов: Евровотът ще е без арбитър (видео)

share

"Изборите за Европейски парламент ще бъдат избори без арбитър", каза Бойко Борисов след Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев.

Според лидера на ГЕРБ ДПС и БСП са си направили централната избирателна комисия (ЦИК) така че неговата партия да бъде елиминирана. Ръководството на ЦИК може да смени съставите и на районните избирателни комисии, заяви бившият премиер. Борисов за пореден път изрази готовност да преговаряне за промени в изборното законодателство.

"Казах и на Михаил Миков, и на Лютви Местан, готов съм отново да дискутираме по избирателната комисия. Мая Манолова направи закон само за тези избори, ако партиите са три, този закон не може да работи; това е законотворчеството на БСП. ЦИК е важна, защото по същия начин се пренареждат избирателните комисии. В Европа вече знаят на какъв принцип работят - с гласовете на БСП, ДПС и "Атака", категоричен бе бившият премиер.

Относно газовите оставки Борисов заяви: Можем да говорим за разнообразяване на доставките с газ най-малко след пет години.

"България е монолитна държава", коментира Борисов изказването на Сергей Станишев, че Кърджали може да поиска референдум за независимост.



 

Водещи новини

Още новини