Орешарски: Чака ни много тежка зима

share

Трябва да изчакаме мандата на ГЕРБ, защото според данните до момента те ще са първа политическа сила. В БСП гледаме на едно бъдещо евентуално правителство като програмно, с максимално широка парламентарна и извънпарламентарна подкрепа за него.

Това каза пред камерите на TV7 Пламен Орешарски, който е кандидат за премиер от Коалиция за България. Трябва да търсим съгласие, защото през последните четири години точно това липсваше. Страната е в разруха и финансов колапс. Резервите на държавата и на обикновените семейства са минимални. В последните четири години бившите управляващи ни продъниха ушите за един дефицит от 340 млн. лева. Сега дефицитът е 870 млн. лева, което е катастрофа, заяви Орешарски. На обществеността не е ясно, че в последните четири години непрекъснато сме взимали заеми. Пропагандата на ГЕРБ работеше много добре и успя да заблуди хората.

В момента не е най-важното дали аз ще седя на масата за преговори с другите политически сили. Наистина трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи с мандата на ГЕРБ. В новото правителство хората ще трябва да работят много и бързо. За съжаление дори и най-бързите действия ще дадат резултати след време. Обещавам да вдигнем доходите на най-засегнатите в обществото, защото ни чака една тежка зима, обеща Орешарски. Трябва да видим какво наследство са ни оставили бившите управляващи. Поемам пълната отговорност, че ревизия на ГЕРБ ще има, завърши той.

Водещи новини

Още новини