Румен Петков: Образованието е сред приоритетите ни

share

Укрепване и развитие на Медицинския университет в Плевен, както и подпомагане изграждането на втори факултет по фармация, са сред целите, които си поставят кандидатите за депутати от Коалиция за България от 15 МИР Плевен. Това обяви Румен Петков на прескноференция в Плевен.

От изключителна важност е да съхраним здравната и училищна мрежа. Никой от народните представители в миналото правителство не се ангажира с тази кауза, каза Румен Петков.

По думите на Петков, целите, които кандидат-депутатите си поставят, са реалистични.

Според него, хора като областния председател на БСП Плевен Васил Антонов и кмета на Белене Петър Дулев, са с много опит и биха били полезни дори в национален мащаб.

Васил Антонов очерта основните приоритети, за които ще работи БСП Плевен. На първо място се търси увеличаване доходите на населението и на броя на заетите работни места в района. Цели се рестартиране на проекта АЕЦ "Белене" и възстановяване на висшето Военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия. Според политиците, трябва реално стартиране на АМ "Хемус", кактъо и възстановяване на настилката на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа. От БСП искат да се обърне внимание на туризма и културните забележителности в района, сред които са древноримският град Улпия Ескус и крепостта Сторгозия.

Водещи новини

Още новини