Румен Петков: Има тежки съмнения, че службите могат да ни опазят

  • 10 януари 2015 09:58

  • 1947
  • 8
Румен Петков: Има тежки съмнения, че службите могат да ни опазят
©

"Не може да се каже, че българските служби спят, но има много тежки съмнения за това дали те могат да опазят България и да гарантират сигурността на българските граждани",  заяви бившият министър на вътрешните работи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в в „Тази събота”.

По думите му през последните няколко години службите са били подложени на тежки политически вмешателства и натиск. Според него в момента България няма потенциала да посрещне нова бежанска вълна.

„Казвали сме многократно за регистрираните на един адрес 300 имигранти. Кой следи този процес”, даде за пример Петков.

Според него атаките във Франция през последните дни са показали, че няма генерално защитена държава и територия, но допълни, че „силната реакция на гражданското общество, включително българското, е много сериозен показател, че Европа, Азия и Америка могат да се изправят”.

„Но след обществото идва ред и на институциите”, подчерта бившият вътрешен министър. По думите му сега и българските институции трябва да започнат много сериозен анализ.

Петков отбеляза, че другият важен момент след атентата във Франция е и това да не се допуска трупането на спекула на една или друга религия или етнос. „Фатална грешка е да се допусне трупането на пошъл дивидент на тази тема в краткосрочен план, който още в средносрочен план ще доведе до катастрофални последици за нацията и държавата”, прогнозира той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1947 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Туню

2015.01.11 | 19:50

8
Какви служби, бе брате,нали отваряхте досиета и заклймявахте сътрудниците им.Кой луд ще сътрудничи на тази държава след като утре тя ще го предаде

2015.01.11 | 08:28

7
Г-н Петков,това за нашите служби не е тайна за никого. Но колкото и да искаме да са подготвени,няма как да стане,защото нямаме специалисти и инструктори които да ги подготвят! Не е срамно дори напротив, да помолим приятелски служби/ето например гледаме френските спец. части как действат/ да ни изпратят инструктори! Това не е ли добро решение?

2015.01.11 | 08:27

6
да изгонят всички чужди агенти и ще стане
Гошо

2015.01.11 | 08:27

3
Абе то не си ли спомняш какво направиха двама братя българи и един пенсионирсн полицай със френските командоси край кое там село беше? Много сте прости ако се надявате на която и да е Еврогейска държава или Сащ. Само Руснаците ни симпатизираха до някъде ама продажните капути дето са узурпирали властта им плюха в лицето. За това се гответе в средносрочен план да лапкате на бежанците резаните карабини. Тука ще става все по зле! Аз съм в Италия и нема да се върна за нищо на света!

2015.01.11 | 08:27

5
Този ли беше пикал в шадравана в центъра на Плевен? Нямаше ли 4 висящи дела? Не беше ли приятел на братя Галеви? Защо го показвате този боклук?

2015.01.11 | 08:27

4
Съмнения няма, факт е.

2015.01.11 | 08:26

2
Ти сега ли се сети,че партиите пречат,а не помагат с вмешателството и с натиска си над всички институции и служби?Всеки от тях лъже и маже,за да хване кокала и нищо друго.Лобират за техни хора,мешат се в служби,в икономика,в съда,в полицията,навсякъде,затова сме в това състояние.А след това си измиват ръцете с Европа или с някой друг.

2015.01.10 | 23:59

1
На този етап българските служби много добре констатират. Това не е малко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини