СДС: Ние сме единствената алтернатива в дясно

share

Коалиция Съюз на Демократичните Сили, съставена от СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия и Движение Гергьовден, изразява своята загриженост от повсеместното разпадане на политическите проекти в дясното пространство, което застрашава представителността на десния вот на предстоящите избори.

Това се казва в декларация на СДС разпространена до медиите, по повод отказа на Надежда Нейнски да регистрира партията си "Синьо единство" за участие в предстоящите парламентарни избори. „Притеснени сме от процесите в дясно. Десният избирател няма кого да припознае като свое представителство и заявка за защита на интересите му. Това се провали при Меглена Кунева, която претендираше да е дясна, при Иван Костов, който се опитваше да събере остатъците от синята аристокрация на прехода, при Яне Янев“ – е мнението на Емил Кабаиванов, председател на СДС.

„Маските на псевдообединителите в десницата започват да падат. Съюзът на Демократичните сили се превръща в единствената алтернатива за избирателите на десницата на фона на разпадащите се проекти, които претендират за вота на демократите. Ние сме разумният избор за хората, които искат да няма задкулисни игри и манипулации,“ коментира Петя Ставрева, председател на Обединени земеделци.

От автентичната дясна коалиция, регистрирана за предстоящите избори, заявяват, че случващият се разпад е демонстрация за това какво се случва, когато се събират хора и партии без общи ценности и принципи, а само за политическо оцеляване. При демокрацията едноличните проекти нямат бъдеще, категорични са от коалиция Съюз на Демократичните Сили. Срещу това от СДС призовават всички избиратели и симпатизанти на разпадащите се политически структури в дясното на предстоящите избори да подкрепят силния десен отбор.

 

Водещи новини

Още новини