Радостина Жекова от камарата на зърнопроизводителите: Загубите в бранша са огромни

share

Все още няма решение от браншовите организации в земеделието дали утре ще се проведе национален протест. Предстоят срещи по асоциации, за да се обсъди договореното на вчерашната среща при премиера. Това стана ясно от думите на Симеон Караколев, който е съпредседател на една от животновъдните асоциации, в Денят започва.

Според Караколев правителството е покрило на 90% финансовите им искания. Вчера управляващите обещаха 150 млн. лева да бъдат отделени за животновъдите, млекопреработвателите и производителите на плодове и зеленчуци.

Българска аграрна камара: Протестната готовност остава, исканията ни не са политически

"В рамките на днес или най-късно в утрешния ден всички организации в цялата страна ще имаме ясна представа продължаваме ли с преговорните действия или спираме преговорите и излизаме на протест", допълни Симеон Караколев.

Зърнопроизводителите ще получат помощ само, ако докажат пред данъчните, че са работили на загуба през миналата година. Според Радостина Жекова от камарата на зърнопроизводителите загубите в бранша са огромни.

В същото време днес се очаква протест на производители, които не бяха поканени на срещата с премиера. Основните им искания са да бъдат компенсирани заради вноса на по-евтини стоки от трети за ЕС страни. Настояват и за оставка на земеделския министър.

Водещи новини

Още новини