Мирослав Найденов: Исканията на земеделците са справедливи, не виждам политика в тях

  • 05 февруари 2024 19:44

  • 1156
  • 4
Мирослав Найденов: Исканията на земеделците са справедливи, не виждам политика в тях
© Кадър: БНТ

Страните в Европа със силно земеделие категорично протестират, очевидно проблемът е общоевропейски. Това заяви бившият министър на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в "Още от деня".

"Основното, което изкара и обединява протестиращите и в Стара Европа, и в България, са т.н. зелени изисквания - нещо, с което брюкселската бюрокрация и администрация прекали, направи изключително сложна за прилагане общата селскостопанска политика, затрудни максимално фермерите", заяви той.

По думите му, като се добавят и последиците от войната в Украйна, както и инфлацията и поскъпването - "всичко това довежда до блокиране не само на пътищата, които и у нас ще бъдат от утре блокирани, а и основни пътни артерии в Европа".

Зърнопроизводителите започват безсрочни протести, вижте исканията им

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на подчерта, че исканията са справедливи и не вижда политика в тях.

"Би трябвало земеделските производители в момента да използват ситуацията, защото те не са сами", отбеляза бившият министър на земеделието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1156 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ha

2024.02.06 | 07:02

4
Няма какво да правят февруари и протестират, защото не могат да докажат загуби. Няма загуби, а по-малка печалба. Алчност е прочината за протестите
Емѝ...

2024.02.06 | 01:56

3
Справедливи з сметка на Украини? Важни са украинците ние продукти можем да внасяме за какво ни са земеделци?
Мирослав Найденов

2024.02.05 | 23:21

2
кремълска шантонерка и фашистка подлога

2024.02.05 | 20:09

1
ДА , политика няма! ИМА АЛЧНОСТ !!!!

Добави коментар

Водещи новини