Земеделци потвърдиха готовността си за протести

Булфото
share

Шест браншови организации от земеделския сектор потвърдиха готовността си за протести заради орязания бюджет за земеделие.

В декларация, изпратена не само до председателя на парламента, премиера и финансовия министър, но и до посланиците на страните-членки на Европейския съюз, те твърдят, че недалновидната политика в сектора ще доведе директно до обедняване на голяма част от населението, до загуба на работни места и на доходи от арендно плащане на 7 милиона собственици и наследници на земеделски земи, предаде БНР.

Още една седмица ще се опитваме да убедим парламента и правителството, че трябва да коригират бюджета за земеделие - каза председателят на Асоциацията на земеделските производители Христо Цветанов. По този начин направеният бюджет ще засегне не само производителите, а би засегнал и почти цялото население на държавата, подчерта той.

По думите му, ефективните протестни действия са крайна мярка, за която все още не е взето решение. Земеделците са готови да изчакат до края на следващата седмица.

Водещи новини

Още новини