Земеделците излизат на протест, затварят пътища и ГКПП

  • 27 ноември 2011 20:20

  • 2784
  • 6
Земеделците излизат на протест, затварят пътища и ГКПП
©

Ефективни протестни действия в цялата страна започват неправителствените организации от сектор "Земеделие".

Началото им е от 10.00 часа в понеделник, като протестните действия ще се изразят в изкарване на машини и хора по указани маршрути и последващо затваряне на пътища и гранично контролно-пропускателни пунктове.

Част от определените маршрути и места, откъдето ще започнат протестните действия на 28 ноември 2011 г., от 10.00 ч., са както следва:
За Видин, Монтана, Враца: главен път София - Враца, на моста на гр. Мездра;
За Плевен, Кнежа: главен път София - Русе на детелината на село Ясен;
За Никопол, Свищов, Горна Студена: главен път София – Русе на разклона на Горна Студена;
За Велико Търново, Павликени: главен път София - Варна на разклона на с. Пушево.
За Добрич: Към Дунав мост, към ГКПП Кардам, към ГКПП Дуранкулак, Околовръстното на Добрич;
За Пловдив, Пазарджик - Карловско шосе.
За Стара Загора, Хасково, Свиленград: Сборен пункт квартал Кольо Ганчево, Стара Загора - от Стара Загора към ГКПП Капитан Андреево. От Стара Загора към Свиленград, от Хасково към Свиленград – сборен пункт в село Капитан Андреево.
За Лесово, Ямбол: сборен пункт на летище Тенево в посока ГКПП Лесово
За Бургас, Сливен (и част от Ямбол) - сборен пункт Петолъчката
За Попово, Търговище - към Дунав мост.

Неправителствените организации от сектор "Земеделие" дадоха срок на управляващите да преразгледат и променят внесения закон за Национален бюджет за 2012 г., в частност предложената Финансова рамка за сектор „Земеделие” 2012 г.

През този период не се осъществи диалог, се казва в обръщението, изпратено от Национален комитет за протестни действия на неправителствените организации от сектор "Земеделие". Обръщението е подписано от Асоциация на земеделските производители в България; Национална асоциация на зърнопроизводителите;Българска асоциация на собствениците на земеделски земи; Национален съюз на земеделските кооперациите в България; Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010; Българска асоциация на фермерите.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2784 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2011.11.28 | 17:22

6
Кадеси баи ТОШОООО
plamenp59

2011.11.28 | 17:22

5
Брей какво стана тя.Железничарите стачкуват заради уволнения.Полиция стачкува заради пенсионната реформа.Сега и земеделците.Що така бе хора.Не четете ли вестници.Не гледате ли телевизия.Не слушате ли радио.То се каза.Криза е но ние сме добре.Вече мислим и да е добре за следващите правителства .А земеделците да станат животновъди.Имало голяма далавера в овцете и агнетата.Така каза нашия любим премиер.Ако на него не вярваме на кой.Той знае,дори още сади картофите си сам........Синдикатите казаха че не било време за национална стачка.Но като гледам май не са напълно в час и този път.Според мен търпението на хората се изчерпва и като знам колко време се задържа едно неуспешно правителство в България имам чуството че изборите може да доидат и по рано.
фдгдфгхд

2011.11.28 | 17:22

4
Да не би сега да ми спрат и автобуса от Пловдив за Пазарджик, освен че и влаковете спират?!

2011.11.28 | 17:22

3
Като лидер в областта на технологиите и иновациите,най-добрите световни спортисти и клубни отбори, над 90% от професионалните баскетболисти и 50% от професионалните футболни отбори носят McDavid HexPad ™ всеки ден. Ако спортувате и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com

2011.11.28 | 08:09

1
Преди да са се появили хейтъри, които ще оплюят и земеделския протест искам да изкажа на тези свести отрудени хора, които ни хранят - пълната си подкрепа ! УСПЕХ !!! Покажете на палячовците Боко-тиквата и сие, че не се плашите от ''сатъра'' и ще отстоявате правата си ! Заслужавате пълната подкрепа на всички българи и се надявам да я получите !
hi

2011.11.28 | 08:09

2
Хейтърите няма да оплюят трудовите хора! Тези хора,казват и виждат истината! Всеки обикновен човек знае кой е причината да мизерства в собствената си държава. Ще се радвам да видя как българинът си отваря очите,но се съмнявам.

Добави коментар

Водещи новини