Министър Милошев: Туристическият гаранционен фонд е в защита на потребителите

Министерството на туризма
share

Министърът на туризма Евтим Милошев и Мартин Пашингер, предприемач с международен опит в туроператорската дейност, обсъдиха възможностите, които открива пред българските туроператори създаването на туристически гаранционен фонд.

Министър Милошев подчерта, че един от приоритетите на управлението му, заявен от самото начало е бил именно ефективното въвеждане на гаранционния фонд, който да осигури по адекватен начин защитата на потребителите. Гаранционният фонд е тема, която се дискутира в Министерство на туризма още от въвеждане на европейската директива през 2015 г. за пакетните туристически услуги, но до момента не е бил регламентиран.

Пашингер заяви своята подкрепа за въвеждането на туристическия гаранционен фонд и изрази мененимнение, че проектът на българския гаранционен фонд е много добър и гъвкав.

Министър Милошев: Подкрепяме конструктивни инициативи, които допринасят за облекчаване на туристопотока през ГКПП „Дуранкулак“

Министър Милошев добави, че в момента тече тридесетдневния срок за обществено обсъждане, през който всички заинтересовани лица ще имат възможност да внесат своите становища и препоръки. След изтичане на срока, Министерството на туризма ще обобщи и разгледа всички постъпили документи, включително с участието на членовете на работната група и представителните асоциации, които са участвали при изготвяне на законопроекта. Финалният Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъде внесен по надлежния ред в Министерски съвет.

Водещи новини

Още новини