Агенцията по безопасност на храните /БАБХ/ започна засилени проверки по варненските заведения за спазването на мерките против разпространението на коронавируса.
Днес проверките започнаха по заведенията по Крайбрежната алея на Варна. Дезинфекционни препарати трябва да бъдат поставени на всички мивки.
Стриктно трябва да се дезинфекцират обектите. Предвид епидемиологичната обстановка тази дезинфекция трябва да е още по-честа относно повърхности, които влизат директно в контакт с храни.
Тези повърхности трябва да се дезинфекцират през 2-3 часа. Трябва да се следи стриктно, когато се извършва дезинфекция върху работните плотове да няма храни, за да няма риск за здравето, както и други мерки според изискванията за минимизиране на рисковете от заразяване.
Повече за Коронавирус
- най-ново: Вижте последните новини
- лесни стъпки: Как да се предпазим?
- просто ръководство: Какви са симптомите?