Ресторантите по морето с трикове

Интернет
share

Този номер е особено изгоден за по-скъпи риби, които при сготвяне губят около 30% от първоначално измереното тегло, а ако трябва да се махнат главата и костите, ястието съвсем олеква.

Когато е поднесено сготвено, клиентът първо не може да провери колко е тежал продуктът преди това, а твърде често няма къде да премери и реалното тегло на порцията, която е донесена и в която е сервирана и гарнитурата.

При цена от 4 лв. за 100 г крайната цена само на рибата може да се окаже около 16 лв., а човек да е хапнал едва 180 реални грама. Трикът е приложим и при сервирането на пържоли.

Когато човек поръчва по така формирани цени, той никога не знае колко ще е крайната му сметка. Тази практика е само една от многото, които предизвикват недоволството на клиентите, са отбелязали потребителски организации.

Друг трик на ресторантьорите е в определен вид салата приоритетно да присъстват най-евтините продукти, а тези, които са по-скъпи на пазара, да са само загатнати.

Почти нито едно заведение не може да докаже дали работи с истинско сирене или с това, на което според новите стандарти се казва "млечен продукт", допълват запознати с нарушенията.

 

Водещи новини

Още новини