Бранимир Ботев: В туризма трябва да има трайна заетост

  • 02 април 2014 07:58

  • 1312
  • 2
Бранимир Ботев: В туризма трябва да има трайна заетост
©

Проблемът с кадрите в туризма не е от вчера. За да се реши, необходимо е бизнесът и училищата да си подадат ръка. Държавата е направила каквото трябва. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев.

Трябва да се мисли за програма, която да обвърже децата, които завършват училище със съответния профил, с хотелиерския бизнес, добави той.

Зам.-министърът обясни, че туристическият поток у нас се увеличава и трябва да имаме стратегия, която да осигури трайна заетост в бранша. В тази връзка трябва да се проучи добре опита на други страни, където лятно време се работи на морето, а зимата – в зимните курорти. Привлекателността на една работа зависи и от условията на пазара на труда като цяло, заяви Бранимир Ботев.

Той обясни, че не е е изключено да се наложи бизнесът да внася работници от Виетнам, за да бъде спасен туристическият сезон. Зам.-министърът посочи още, че се очаква спад на украински и руски туристи заради кризата в Украйна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1312 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!!!

2014.04.02 | 15:44

2
Проблема на България и българският туризъм е в това,че червената мафия ограби и окупира всичко и непрекъснато назначава такива недуразумения на ръководни позиции.

2014.04.02 | 15:43

1
Проблемът на туризма е, че 90 на сто е в ръцете на стиснати другари. За легло и храна цените са като в Европа, а на персонала плащат като в Индия. Ако може - да им се работи за единия хляб.

Добави коментар

Водещи новини