Алкохолният туризъм се пренесе в Еленския балкан

Булфото
share

Алкохолният туризъм сред чужденците у нас от морето все повече започва да се премества към планината.

Вместо да се напиват и да се излагат в хотелите и дискотеките на големите ни морски курорти, гостите от чужбина вече предпочитат да наемат цели къщи и семейни хотели в Еленския балкан и там да се вихрят на воля, далеч от хорските очи, пише "Монитор".

Една от причините за това решение е и че наемането на цяла къща в подножието на Стара планина за 2-3 дни и купуването на пиене и мезетата от селския магазин излизало в пъти по-евтино, отколкото наливането в скъпите кръчми по плажа и нощувката в луксозни хотели по Черноморието.

Собственици на къщи за гости в Еленско споделят, че в повечето случаи след гостуването на подобни компании чужденци в къщата било истински погром, все едно че през нея е минал ураган и се налагало основно чистене, бърсане и лъскане.

Заради кризата обаче местните селски хотелиери нямали право на голям избор и затова предпочитали и били съгласни по-скоро да дадат под наем къщата си на алкохолизираните чужденци, отколкото да чакат цяло лято идването на някое свястно семейство.

Водещи новини

Още новини