Ставаме привлекателна дестинация и за "зъбен туризъм"

  • 19 юли 2011 20:07

  • 1118
  • 0
Ставаме привлекателна дестинация и за "зъбен туризъм"
©

Заради наплив на клиенти в знойните юлски и августовски дни кабинетите не само ще са отворени, но и ще работят с удължен график.

"Причината е, че това са месеците, в които в отпуск по родните места се връщат стотици гурбетчии. След като се видят с близките си, една от задачите при престоя им в България, е да си оправят зъбите", разказват стоматолози, пише "Труд"

Нашите зъболекари са предпочитани най-вече заради цените. Лекуването на зъб с пулпит е 70 лв., а на Запад за същото се плаща 250-300 евро. Ваденето на зъб тук струва 30 лв, докато на Апенините е пак толкова, но в евро. Най-скъпи са имплантите. У нас поставянето на зъб на винт струва 1000 лева, а в страните от ЕС по 2-3 хиляди евро. Във Врачанско тарифите са дори по-ниски от тези в съседна Румъния. "След селския и еко туризма ставаме привлекателна дестинация и за "зъбен туризъм", казват стоматолози.

В кабинетите в пограничните райони все по-често помощ търсели румънци и сърби. А след като си оправят ченето, гурбетчии и съседи масово "атакуват" магазините на големите търговски вериги. Най-търсената стока е сиренето в тенекии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини