Хотелиери скочиха срещу наредба на Симеон Дянков

share

Хотелиери се стягат да бутат наредба на ексфинансист номер 1 Симеон Дянков. Заради приетите през 2010 г. правила за забрана за командировъчни в София при семинари и обучения базите са загубили доста клиенти, твърди Стандарт.

Въведеното тогава правило не позволява да се изплащат дневни, когато министерства, агенция и фирми от столицата организират сбирки за нови знания на служителите си. Така от това правило губят хотелите в Банкя, Витоша и Панчарево. "Замисълът беше да се намалят разходите. Те обаче на практика се увеличиха, защото ведомствата са принудени да правят семинари в Боровец, където освен че плащат командировъчни, имат и голямо перо разход за транспорт", обясниха хотелиери.

Те са категорични, че има всеобщо недоволство в кризата срещу наредбата, която Дянков въвел. Очаква се до дни община Банкя да изпрати писмо жалба до "Туристическо обслужване-София", които да направят постъпки към кабинета наредбата за командировките да отпадне, научи "Стандарт". И хотелиери, и учебни центрове около София се оплакват от тази наредба, тъй като те разполагат с конферентни зали, които сега пустеят. Доскоро те са били едни от най-използваните комплекси край столицата за провеждане на обучения и семинари - както по национални, така и по европейски програми.

От кметството казаха още, че имат информация и за жалби на чиновници от различни министерства, които не са получавали командировъчните си заради ограничаващата наредба. "Хората от София не могат да похарчат парите си в София, а го правят в курорти на поне 60 км от града", обясниха хотелиерите.

Водещи новини

Още новини