"Булгаргаз" предложи по-ниска цена на газа за август от първоначало обявената

pixabay
share

"Булгаргаз" предлага окончателна цена на природния газ за август от 60,75 лева за мегаватчас, на която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, съобщиха от дружеството. Цената е без акциз и ДДС. През юли общественият доставчик поиска цената на синьото гориво през настоящия месец да бъде 61,44 лв. или с 0,69 лв. над сегашното предложение. Така цената на природния газ се увеличава с 2,65 лева от тази за юли.

Увеличението се дължи на намаления дял на доставките по договора с азербайджанска компания в ценообразуването поради извършвани планови ремонтни дейности на газопроводите TANAP и TAP, по които се транспортира азерският газ, допълват от дружеството.

КЕВР утвърждава цената на природния газ за август

За сравнение, текущите ценови нива на газов хъб Ти Ти Еф (TTF) са в диапазона 35,5 - 36 евро за мегаватчас, или около 69,43 - 70,40 лв. за мегаватчас.

Окончателно решение за цената на природния газ за този месец ще вземе Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание по-късно днес.

Водещи новини

Още новини