Агне, което е отгледано и заклано в България трябда да има 4 печата със син цвят - на двете плешки и на двата бута. Това каза в ефира на БТВ д-р Любомир Кулински от БАБХ.
На самия син печат пише "БГ", допълни той и подчерта, че печатът е с мастило на растителна основа и няма нужда мястото да бъде изрязвано при готвене на агнето. Агнетата от съседните страни пък са с различен цвят печати, най-често червени.
Д-р Кулински обясни и как да се познаят българските яйца. На тях също е написано "BG" и петцифрен код. Той каза също, че на пазара у нас сега има и яйца от Украйна и от Полша, които лесно се разпознават по инициалите на страната на кода.
Специалистът подчерта, че в никакъв случай не трябва да се купува агнешко и яйца от багажник.
„Така си играете на руска рулетка със здравето си и това на семейството”, заяви категорично той.