Биткойн ще се издигне до 170,000 долара след халвинга, прогнозира Антъни Скарамучи

Bing Image Creator
share

Известни личности като Антъни Скарамучи, основател на Skybridge Capital, са сред тези, които изразяват оптимистични настроения и очакват значителен растеж на Биткойн през 2024 г. и след това.

Скарамучи предвижда сценарий, при който стойността на Биткойн може да се повиши до минимум 170,000 долара в рамките на 18 месеца след планирания за април халвинг. Намаляването на стойността включва броя на новите Биткойн токени, които влизат в циркулация, да бъдат намалени наполовина. Като се опира на исторически модели на цените, Скарамучи отбелязва последователна тенденция, при която Биткойн обикновено се увеличава четирикратно в рамките на 18-месечния период след предишни събития, свързани с халвинга му.

По време на скорошна дискусия в подкаст Скарамучи подчерта интригуващия модел на четирикратно увеличение на стойността на Биткойн в рамките на посочения период от време. Той твърди, че дори ако Биткойн се търгува консервативно на цена 50,000 долара преди халвинга, това би могло да означава оценка от 200,000 долара след въпросното събитие.

Легендарен трейдър посочи какво трябва да следим за Биткойн оттук-нататък

Появяват се и други оптимистични прогнози, като главният изпълнителен директор на Blockstream Адам Бак предполага, че потенциалната стойност може да надхвърли 100,000 долара, а анализаторите на Standard Chartered Bank също изразяват очаквания за шестцифрена оценка.

В по-дългосрочна перспектива бичи настроени поддръжници като Скарамучи очакват Биткойн да завладее половината от пазарната капитализация, която в момента се държи от златото. Тази амбициозна визия би могла да изстреля стойността на криптовалутата над 300,000 долара за единица.

Скарамучи призна, че главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк претърпя забележителна промяна в позицията си, преминавайки от предишното негативно мнение към признаването на Биткойн като форма на цифрово злато.

Водещи новини

Още новини