Георги Гергов заложил Панаира на себе си

share

Бизнесменът Георги Гергов е заложил всички активи на Пловдивския панаир в своя полза. Това се вижда от решение, вписано в Търговския регистър на 16 май. Както е известно, в момента държавата се опитва със съдебно дело да си върне мажоритарния дял в дружеството.

Повод за залагането на активите става кредит за 14.7 млн. евро, изтеглен от Гергов на името на Пловдивския панаир от “УниКредит Булбанк” през юни 2010 година. В тази сделка фирмата на Гергов “Пълдин туринвест”, която владее панаира като мажоритарен собственик, се явява поръчител по кредита. А самата сума на заема отговаря на дела на “Пълдин” в панаира, или малко над 50% от капитала му.

Продължението е на 7 май 2012 година, малко преди да се разбере решението на Върховния касационен съд по съдебното дело между фирмата на Гергов “Пълдин туринвест” и икономическото министерство. Очаква се в близките дни ВКС да обяви дали допуска жалбата на държавата срещу решението на Пловдивския апелативен съд, което оставя панаира в ръцете на бизнесмена, пише “Струма”.


 

Водещи новини

Още новини