Гергов си върна Пловдивския панаир

  • 11 юли 2011 15:48

  • 2970
  • 1
Гергов си върна Пловдивския панаир
© Булфото

До решението се стигна, след като собственикът му Георги Гергов обжалва решението на по-нисшата съдебна инстанция.

Според Апелативния съд двете увеличения на капитала на панаира, с които „Пълдинтур инвест" стана собственик на над 50% от капитала на дружеството, са законни.

През април 2010 г. държавата оспори двете увеличения на капитала на панаирното дружество, както и при издадените в тази връзка актове на Министерския съвет, оглавяван от бившия премиер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Проверката тогава констатира и нарушения в действията на бившия икономически министър Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в (потвърдени в мотивите към решението на съда), в резултат на които държавата е изгубила контрола върху панаира, за сметка на „Пълдин туринвест" АД - дружество, контролирано от приближения до президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в пловдивски бизнесмен Георги Гергов.

След като предишния път собствеността върху панаира в Пловдив бе върната на държавата, Гергов заяви ще обжалва решението на съда и нарече делото "една от многото битки", като беше сигурен, че на следваща инстанция нещата ще се изчистят.

Решението на Апелативния съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло Бърдоквата

2011.07.11 | 19:20

1
Свинарска работа. Ще дойде Коледа и за него ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини