Драстичен спад на клиентите в моловете, очакват се фалити

Булфото (архив)
share

Магазини в търговските центрове не отвориха, а пред тях служители и клиенти се тестваха, за да могат да влязат. А хората пред моловете бяха повече от тези в самите търговски обекти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Много служители закъсняха за работа, за да могат да си направят необходимите тестове. Иначе на входовете на моловете се осигурява контрол за "зелените сертификати".

Търговските вериги предлагат отлагане на мерките до 21 ноември

Пред един от моловете са направени над 120 проби на клиенти или служители.

Ваксинирах се отдавна, бях една от първите ваксинирани. Около мен повечето хора са ваксинирани, за момента не съм изпитала никакви затруднения, достъпът до моловете е изключително стриктен. Не мога да задължа никого да се ваксинира, това е въпрос на личен избор, имам ваксинирани и неваксинирани служители. Целият този процес затруднява изключително много работата, отворихме по-късно, доста търговски обекти въобще не отвориха, каза за Bulgaria ON AIR собственикът на магазин Валя Веселинова.

От моловете: Подкрепяме решението за въвеждане на "зелен сертификат"

По думите ѝ има драстичен спад в потока на клиенти.

Повечето хора не са ваксирани, останалите не желаят да чакат на опашки. Други са стресирани от самата ситуация. Загубите са страшно много и те не са само финансови. От началото на пандемията има много фалирали търговци. Предвиждаме, че сега може и да до 100% спад, тъй като много клиенти няма да дойдат. За едни бизнеси се изискват сертификати, а други - не. Държим тези "зелени сертификати" да важат за всички, категорична е Веселинова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини