Златно - сребърни руди ще бъдат добивани край Радомир

share

По време на днешното си заседание правителството разреши на "Голдън Бийч Прима БГ" ЕООД да добива златно-сребърни руди от находище "Диканите" - участък "Вакарелец" в община Радомир.

Срокът на концесията е за 35 години, уточняват от правителствената информационна служба. Средно на година ще бъдат добивани около 35 хил. тона руда.

Компанията трябва да инвестира над 2,8 млн. лева за строителство още преди началото на производствената дейност. В процеса на експлоатация концесионерът е предвидил на 13-ата и на 23-ата година от началото на добива да направи допълнителни инвестиции от 2 млн. лв. за купуване на нови машини и за основен ремонт на използваната техника.

Министрите дадоха право и на "Лука 2002" ЕООД да проучва за строителни материали в площта "Бистрец" в землището на с. Проход (община Средец, област Бургас). Срокът за проучването е 6 месеца.

За срок от две години "Фриго-Макс" ЕООД от София ще проучва скално-облицовъчни материали в площ "Л-Аладин" на територията на с. Лесидрен вобщина Угърчин, област Ловеч.

Водещи новини

Още новини