"Мейл он сънди" ще публикува: Меган спечели делото срещу нас

gettyimages
share

Британският вестник "Мейл он сънди" трябва да публикува известие на първа страница, в което да се посочва, че херцогинята на Съсекс Меган е спечелила делото за неприкосновеност на личния живот срещу него, според решение, постановено днес от съдия от Висшия съд в Лондон, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Миналия месец съдия Марк Уорби реши, че таблоидът е злоупотребил с лична информация на херцогинята и е нарушил авторското й право, публикувайки части от нейно писмо до баща ѝ Томас Маркъл.

Съдия отказа на "Мейл он сънди" да обжалва присъда по иск на Меган Маркъл

Баща и дъщеря се отчуждиха в навечерието на сватбата на Меган с принц Хари през май 2018 г. Като последица от това решение, Уорби е постановил вестникът да публикува съобщение на първата си страница и изявление за изхода от делото на вътрешните си страници.

Съдията също така е наредил сайтът МейлОнлайн да публикува известието за победата на Меган Маркъл за една седмица. Днешното постановление идва два дни преди очакваното откровено интервю на Меган и Хари с Опра Уинфри, което ще бъде излъчено по американската телевизия.

Водещи новини

Още новини