"България Днес" бленува 3 г. затвор за Бареков

share

До три години лишаване от свобода или глоба до до 5 000 лв. може да отнесе водещият от ТВ7 Николай Бареков, твърди в. "България Днес", позовавайки се на анонимни юристи. Бареков демонстративно разкъса в. Труд по време на предаването Бодилник в петък.

Обвинението можело да бъде по чл. 108 от Наказателния кодекс, който обаче е за проповядване на "фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Р България обществен и държавен строй".

Проповядването на омраза и нарушаването на конституционно регламентираната свобода на словото е антидемократична идеология, смятат анонимните юристи, "интервюирани" от вестника. В пълен противовес на анонимното мнение се изказа председателят на СЕМ Георги Лозанов, който каза, че няма извършено престъпление, а нарушение на Етичния кодекс на българските медии. Документът е подписан от ТВ7, но на практика няма процедура за санкции. Труд може да съди Николай Бареков само за опетняване на доброто си име, цитира "България Днес" Георги Лозанов.

Водещи новини

Още новини