СЕМ не даде разрешително на телевизията на Волен Сидеров

Булфото
share

Съветът за електронни медии (СЕМ) отложи издаването на лицензия на телевизията на партия "Атака". Това стана след редовно заседание на СЕМ. Аргументът е неясно финансиране.

Телевизията, която ще носи името "Алфа ТВ" не е предоставила на съвета доказателства за финансови възможности, липсва и финансов план към програмния проект. Затова СЕМ отлага решението си като дава 7-дневен срок на телевизията да набави липсващите документи, пише БЛИЦ.

"Алфа ТВ" би могла да се финансира от членския внос на партията, защото устава го позволява. В такъв случай обаче според разпоредбите на Закона за политическите партии тя няма право да си набавя допълнителни приходи от реклама и спонсорството. Тоест "Атака" трябва да се откаже от рекламата, ако иска да получи лиценз.

"Алфа ТВ" кандидатства за обществен оператор с информационен и образователен профил. Тя още кандидатства за национално покритие с 24-часово излъчване. Това е записано в документите, които собствениците са подали до СЕМ. Според тях телевизията би трябвало да се разпространява по кабел и сателит, а не по интернет както твърди лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров.

Водещи новини

Още новини