Няма да вдигаме данъците, обяви Асен Василев пред НСОРБ

Bulphoto (архив)
share

Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да вдигаме данъци. Това заяви министърът на финансите Асен Василев по време на 37-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), което се провежда в София, предаде репортер на Novini.bg. 

"Чакаме още официално да дискутираме вашите идеи за фискална децентрализация. Аз не съм против", каза Василев. Проблемът там е много неравномерното разпределение на данъчните постъпления по територията на страната, добави той.

Идеята е инвестиционна програма за общините да е устойчива и да продължи, каза още министърът. Това, което сме говорили в парламента с бюджетната комисия и с регионалното министерство, е тя да е тип револвираща – когато свършите с един проект, да можете до лимита да го замените с нов проект. Имате интерес максимално бързо да си свършите проектите, обясни Асен Василев.

Премиерът Денков пред НСОРБ: Имаме приемственост, но има политици, които се опитват да представят нещата в друга светлина

Министерският съвет прие миналата седмица постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2024 г. в размер до 400 000 000 лв. за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2024 г. С приемането на акта средствата за капиталови разходи за реализиране на общински проекти ще се предоставят своевременно при наличие на готовност за тяхната незабавна реализация и при спазване на изискванията на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. 

Водещи новини

Още новини