Премиерът Денков пред НСОРБ: Имаме приемственост, но има политици, които се опитват да представят нещата в друга светлина

  • 27 февруари 2024 15:32

  • 1196
  • 13
©

Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да вдигаме данъци. Това каза министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по време на тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), което се провежда в София. Общото събрание ще продължи два дни, предаде репортер на Novini.bg.

"Чакаме още официално да дискутираме вашите идеи за фискална децентрализация. Аз не съм против", каза Василев. Проблемът там е много неравномерното разпределение на данъчните постъпления по територията на страната, добави той.

Идеята е инвестиционна програма за общините да е устойчива и да продължи, каза още министърът. Това, което сме говорили в парламента с бюджетна комисия и с регионалното министерство, е тя да е тип револвираща – когато свършите с един проект, да можете до лимита да го замените с нов проект. Имате интерес максимално бързо да си свършите проектите, обясни Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Започва 37-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България

Министерският съвет прие миналата седмица постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2024 г. в размер до 400 000 000 лв. за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2024 г. С приемането на акта средствата за капиталови разходи за реализиране на общински проекти ще се предоставят своевременно при наличие на готовност за тяхната незабавна реализация и при спазване на изискванията на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. 

Присъединяването към ОИСР ще послужи като катализатор на реформите. Той ще даде редица иновативни възможности. ОИСР представлява една платформа за добри практики в местното управление. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на Общото събрание на Националното сдружение на общините.

Ролята на общините е много важна за приемането на еврото. Разчитаме на вас информацията да достигне до повече хора. Разчитаме на вас да има безпроблемно и плавно приемане на еврото, обобщи тя.

Искам да благодаря на общините, които са активни. За нас темата за иновациите ще продължи да бъде водеща, заяви Габриел. Предлагам да се организира среща на общините по продължението на коридор №8. Може да разчитате на подкрепа от външното министерство за това да бъде организирана среща на общините по протежението на коридор №8 и компаниите на тяхна територия", каза Габриел.

Транспортният коридор свързва Италия, Албания, България и Северна Македония.

Президентът Радев към кметовете: Хората виждат във ваше лице властта и държавата

Външният министър призова да останем обединени. Тя подчерта, че вярва, че заедно можем да превърнем предизвикателства в добри практики.

„Ще има приемственост в работата на държавата с общините у нас. Ще продължим да работим заедно. Ние нямаме съмнения и това, което зависи от нас ще го направим. Защо се вдига градуса на напрежението - има политици и медии, които се опитват да го представят в грешна страна. Това не е процес за постове. А как ще продължим да работим - дали ще работим за борба с корупцията, спиране на течовете на публични средства? Уверявам ви, че заедно с Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще продължим да работим все така добре”. Това заяви мнинистър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и подчерта, че неслучайно са заедно на тази среща.

„Борим се приоритетите да останат същите, да се доразвием и да може след 9 месеца да продължим напред. За съжаление има политици, които се опитват да ви убеждават, че ако няма правителство нещата ще бъдат по-добре. Не, няма как да бъдат по-добре. Няма да има промяна в основните приоритети. Основните приоритети външнополитически са и като основните вътрешнополитически. За какво ни трябва Шенген - бизнесът да е по-добре. Няма разлика между външнополитически и вътрешнополитически приоритети”, подчерта той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1196 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
ДИПЛОМАТА НА КОКОР ПЕ ДЕРАСТА

2024.02.28 | 03:08

13
ДА НЕ ТИ СВЕТНЕ ДРУГА СВЕТЛИНА В МУЦУНАТА! ПЕ ДЕРАСТ!

2024.02.27 | 18:57

12
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.27 | 17:57

11
Тоя мишок повече него слагаите както и чакащата кокошка,петел.

2024.02.27 | 17:14

10
toia nagal pe dal vdigna danacite na poplovin balgaria za dizelovite koli i sega nai dolno laje tce niiamal da vduga danaci
Емѝ...ЯМ си изпражненията от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.27 | 17:08

9
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
плъха

2024.02.27 | 17:07

8
ей педали какво променихте ще ви одрежа г лавите както с пите
плъха

2024.02.27 | 17:01

7
ей денков с пермо нямаш право да носиш бг знамето бе

2024.02.27 | 16:42

6
Лицето Денков фалшив академик, върви,в Украйна да се биеш не пращай БГ. Войници БОКЛУК
иван

2024.02.27 | 16:31

5
МНОГО ПРОДАЖНИЦИ МАЛКО РАБОТНИЦИ , ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА. НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ЗА ДА ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ ПРОДАЖНИ БУКЛУЦИ.......
иван

2024.02.27 | 16:31

4
МНОГО ПРОДАЖНИЦИ МАЛКО РАБОТНИЦИ , ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА. НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ЗА ДА ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ ПРОДАЖНИ БУКЛУЦИ.......

Добави коментар

Водещи новини