Застрахователите с добра новина за жителите на Хитрино

Булфото
share

Жителите на Хитрино могат да получат обезщетения от застраховки преди края на следствените действия. Това съобщи председателят на Асоциацията на пострадалите и застрахованите при катастрофи Владимир Тодоров, цитиран от БНР.

Застрахованото и увредено имущество обаче трябва да бъде описано от компаниите, преди те да изплатят щетите на собствениците. Обикновено срокът, в който застрахователят трябва да е уведомен за увредено имущество, е от три дни до една седмица, но заради дългата евакуация компаниите няма да създадат проблем на своите клиенти, категоричен е Владимир Тодоров. След като огледът е възможен, хората ще получат обезщетения.

Според Тодоров едва ли голяма част от движимото или недвижимо имущество в Хитрино е застраховано. Ако някой от загиналите е имал застраховка "Живот", много по-бързо и по-лесно може да бъде изплатена, смята той. „Тъй като тя е под формата на полица с общи условия, смъртта се констатира със смъртния акт и след това застрахователят в рамките на няколко седмици трябва да изплати обезщетението. Не се чакат тези разследвания, експертизи и т.н“.

Всички жители на Хитрино могат да потърсят асоциацията за безплатна юридическа помощ на телефон 0700 17 112, подчерта той.

Водещи новини

Още новини