Адвокати прехвърляли от името на Василев активи на КТБ, алармират от КТБalive

Булфото
share

Четири месеца вече хиляди хора водим битка, за да върнем своите пари. Парадоксално е, че тази битка я водим не срещу друг, а срещу БНБ в лицето на нейния гуверньор - г-н Иван Искров. Това се казва в декларация на Facebook групата КТБalive във връзка с казуса с поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ).

В декларацията пише още:

"Не по – малко парадоксален е фактът, че уж на наша страна са всички институции и отделни политически лидери, както и акционерите в КТБ , но до ден днешен ние не можем да разполагаме с парите си, хората не могат да получат заплати, пенсии, финансиране на бизнеса си.

Чрез тази декларация искаме да зададем в публичното пространство няколко конкретни въпроса: Г-н Искров , защо след като се криете от всички участващи в операцията по спасяването на КТБ продължавате да стоите на поста си, а не подадете оставка ?!?

След неадекватното изказване на служебният премиер проф. Близнашки, се обръщаме към финансовия министър г-н Порожанов, който към днешния ден демонстрира добра воля: Господин Порожанов, изпратихме молба за среща с вас до края на работната седмица – кога ще имате възможност да се срещнем?

В контекстта на все по-упоритите слухове за разграбване на активите на КТБ питаме г-н Цветан Василев, където и да се намира: Господин Василев известно ли ви е, че от ваше име и за ваша сметка лицата адвокат Лазар Караделиев, Валери Димитров и Веселин Бушев прехвърлят активи на банката на фирми с неясен произход и собственици.

Използваме отново случая настоятелно и категорично да се обърнем към всички национално отговорни политици да забравят за момент обещанията които дават и да се опитат да помогнат за решаването на един конретен проблем не само на засегнатите физически и юридически лица в КТБ ,а и на евентуалната заплаха за националната финансова стабилност.

Уважаеми господа политици, преди да искате нашите гласове би трябвало да спечелите нашето доверие.

Без особено уважение!", завършва декларацията.

Водещи новини

Още новини