Мистерия около iphone 5

share

Мистерята около iphone 5 на Apple се задълбочава, отбелязва Франс прес.

Новото технологично чудо на Apple ще има премиера в средата на октомври, посочи в края на август в. "Уолстрийт джърнъл". По-рано тази седмица обаче специализираният сайт за нови технологии СиНЕТ съобщи, че прототип на iphone 5 е бил забравен от служител на Apple в текила бар в Сан Франциско.

Инцидентът се е разиграл през юли. Благодарение на GPS система забравеният прототип бил локализиран от специалисти на Епъл и те се обадили в полицията, за да поискат съдействие. Четири полицаи и двама служители на Apple обискирали къща в Сан Франциско, където предполагали, че се намира прототипът, но не открили нищо.

22-годишен обитател на къщата призна, че е бил в текила бара, в който бил забравен прототипът, но каза, че не го е виждал.

Не за първи път Apple се сблъсква с подобен проблем. През 2010 г. прототип на айФон 4 беше изгубен в бар от инженер на компанията и намерен от 21-годишен мъж. Той го продаде на сайта за нови технологии Гизмодо, който го разучи подробно и представи всичките му характеристики в интернет преди премиерата му.

Мистерията около изгубването на прототипа на iphone 5 в текила бара породи и съмнения, че може би става дума за нетрадиционна рекламна кампания от страна на Епъл.

Новият iphone 5 ще е по-лек от айФон 4. Камерата му ще бъде с подобрени функции, а операционната система по-усъвършенствана.

Водещи новини

Още новини