Apple представи официално iPhone 4s

  • 05 октомври 2011 15:07

  • 2659
  • 0
Apple представи официално iPhone 4s
©

Най-новата версия iPhone на Apple, представена от компанията вчера (4 октомври) в Сан Франциско, остави "Уолстрийт" и феновете с чувството, че Apple не оправда очакванията, пише Reuters.

От Apple се очакваше много повече от това новата версия на iPhone да е просто подобрена версия на iPhone 4, който излезе на бял свят през юни миналата година. Още повече, че конкуренцията на Apple не спи и предлага все по-стойностни алтернативи.  

Новият iPhone 4S е с по-мощен процесор и нова система за гласови команди. За жалост на феновете, на външен вид той е почти идентичен на предшественика си.

Устройството има нов 2-ядрен процесор A5 с 2-ядрен графичен процесор Power VR SGX543MP2, който е два пъти по-ефективен от процесора на iPhone 4 и до седем пъти по-бърз при обработка на графика. Освен това моделът е оборудван с 8МР камера, която може да прави снимки с размер до 3264 х 2448 пиксела и поддържа обратна подсветка. Камерата осигурява по-адекватно запаметяване на цветовете и по-висока скорост от тази при камерата на предния модел от серията. При това използва система от 5 лещи и поддържа видеозапис с качество 1080р, пише GSM.bg.

iPhone 4s предлага на потребителите гласово управление, базирано на Siri, като активирането на функцията става с едно натискане на бутона „Home”. Програмата Siri например може да отговори на въпроси като: "ще ми трябва ли чадър през уикенда", "какво е движението в района" и си отбелязва команди като "напомни ми да се обадя на мама като пристигна вкъщи".

Батерията на смартфона осигурява до 8 часа работа в режим на разговор в 3G мрежи, до 14 часа работа в 2G мрежи, до 6 часа интернет-сърфиране чрез 3G, до 9 часа интернет-сърфиране по Wi-Fi, до 10 часа възпроизвеждане на видео и до 40 часа слушане на музика.

Устройството работи както в GSM, така и в CDMA мрежи. Моделът ще бъде достъпен за предварителна поръчка от този петък, а продажбите му ще стартират на 14 октомври. 

iPhone 4s ще бъде разпространен в САЩ, Канада, Австралия, Великобритания, Франция, Германия и Япония. 16-гигабайтовата версия на модела ще струва 199 долара, 32-гигабайтовата – 299 долара, а 64-гигабайтовата – 399 долара.  iPhone 4s с 8 GB вградена памет ще излезе на пазара на цена от 99 долара.

Междувременно акциите на Apple паднаха с 3,23% до 362,51 долара. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
2659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини