Tesla пак изтегля автомобили от пазара в САЩ заради потенциално опасен дефект

Getty Images (архив)
share

Американският производител Tesla обяви изтеглянето на около 9100 електромобила от Model X от пазара в САЩ. Изтеглянето е свързано с опасения относно тапицерията на тавана на автомобилите, която може да се откачи, предаде ДПА.

Според Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) предните и средните елементи от тапицерията на тавана на някои превозни средства Model X може да са били залепени без полагане на грунд. Това може да доведе до отделянето на част от тапицерията от тавана и да представлява опасност за водача, увеличавайки риска от евентуална катастрофа.

Подлежащите на изтегляне автомобили Model X са произведени през 2016 г.

"Тесла" изтегля над 1,6 електромобила в Китай заради технически проблеми

От Tesla заявиха, че през юли 2016 г. е направена промяна в производствения процес при доставчика, за да се предотврати проблемът при по-нови модели.

Автомобилният производител ще тества тапицерията на тавана и, ако е необходимо, ще закрепи отново частите на тапицерията, без да е нужно собствениците да заплащат разходите по ремонтите.

От компанията заявиха, че са получили около 170 доклада, свързани с проблема, но няма информация за възникнали катастрофи или наранявания, информира БТА.

Водещи новини

Още новини