"Тесла" изтегля над 125 000 електромобила, за да коригира системата за предупреждение за предпазния колан

  • 31 май 2024 17:37

  • 546
  • 0
"Тесла" изтегля над 125 000 електромобила, за да коригира системата за предупреждение за предпазния колан
© Getty Images

Американският автомобилен производител "Тесла" (Tesla) изтегля повече от 125 000 превозни средства от пазара в САЩ, за да поправи дефект при предупредителната система за предпазния колан, което може да увеличи риска от нараняване при евентуален сблъсък, предаде Асошиейтед прес.

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) обяви, че изтеглянето засяга определени превозни средства от "Модел Ес" (Модел S), произведени в периода от 2012-2024 г., "Модел Екс" (Модел X) - от 2015 of 2024 г., "Модел 3" - от 2017 до 2023 г. и "Модел Уай" (Модел Y) от 2020 до 2023 г.

Системата за предупреждение за предпазния колан трябва да предоставя звукови и визуални сигнали за напомняне на водачите, че предпазният им колан не е закопчан.

Американският регулаторен орган предупреди, че при определени превозни средства звуковите и визуалните сигнали за напомняне за колан не са се включили в момента, в който е трябвало, което не е в съответствие с федералните изисквания за безопасност.

"Тесла" направи първа копка на фабриката си за батерии за съхранение на енергия в Шанхай

Също така са били идентифицирани 104 гаранционни претенции, свързани със случаите. "Тесла" не е запозната с никакви сблъсъци, смъртни случаи или наранявания, които може да са свързани с проблема.

Производителят на електромобили, ръководен от милиардера Илон Мъск, планира да започне безплатно инсталиране на безжична актуализация на софтуера на засегнатите автомобили през юни.

Миналия месец "Тесла" изтегли 3878 от своите електрически пикапи "Сайбъртрък" (Cybertruck) за 2024 г., след като бе открито, че педалът на газта може да заседне, което може да доведе до неволно ускоряване на автомобила и да увеличи риска от катастрофа, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини