"Тесла" с драстичен спад на печалбата си през второто тримесечие

  • 24 юли 2024 10:22

  • 228
  • 2
"Тесла" с драстичен спад на печалбата си през второто тримесечие
© gettyimages

Американският производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) отчете спад на печалбата си през второто тримесечие с повече от 40 процента на годишна база. Това съобщи ДПА, позовавайки се на най-новия отчет на производителя, предаде БТА. 

Печалбите на компанията възлизат на 1,48 милиарда долара или 0,42 долара на акция през тримесечието от април до юни 2024 г. През същия период на миналата година печалбата на "Тесла" бе 2,70 милиарда долара или 0,78 долара на акция. 

"Тесла" пуска нова серия от "Модел 3" за дълги разстояния

Приходите на компанията за тримесечието са нараснали с 2,3 на сто до 25,50 милиарда долара, в сравнение с 24,93 милиарда долара през второто тримесечие на миналата година.

"Постигнахме рекордни тримесечни приходи въпреки трудната работна среда", заявиха от компанията при представянето на данните.

"Тесла" се фокусира върху намаляване на разходите, развиване на традиционния бизнес с хардуер и ускоряване на развитието на продукти и услуги с изкуствен интелект.

"В същото време ние управляваме нашето продуктово портфолио с дългосрочна ориентация и се фокусираме върху увеличаване на продажбите, увеличаване на съществуващата вече база и генериране на достатъчен паричен поток, за да инвестираме в бъдещ растеж", заявиха още от компанията.

Междувременно главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск стартира анкета, допитвайки се до потребителите на социалната платформа "Екс" (X), дали автомобилният производител да инвестира 5 милиарда долара в стартъпа за изкуствен интелект "ексЕйАй" (xAI), като първоначалните гласове показват силна подкрепа за този ход.

"Необходими са одобрение от борда на директорите и гласуване на акционерите, така че това е само проверка на мненията", каза Мъск за анкетата, която се проведе след като производителят на електромобили отчете най-ниския си марж на печалба от пет години насам поради намаления на цените на колите си и увеличени разходи за проекти в сферата на изкуствения интелект.

Близо 3 часа след публикуването на анкетата, приблизително 386 000 души са участвали в нея, като 70 на сто са гласували в подкрепа на инвестицията.

Последвайте канала на

Калина Христова
228 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.24 | 12:32

2
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.07.24 | 10:48

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини