Tesla изтегля над 1,6 милиона автомобила от Китай за корекции

Getty Images
share

Американската компания "Тесла" (Tesla) изтегля от китайския пазар повече от 1,6 милиона електромобила от моделите "Модел Ес" (Model S), "Модел Екс" (Model X), "Модел 3" (Model 3) и "Модел Уай" (Model Y) заради проблем с автономното подпомагане на кормилното управление и сензорите на ключалките на вратите, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

За изтеглянето съобщи Китайската държавна администрация за регулиране на пазара. В изявление на органа се посочва, че в Пекин и Шанхай "Тесла" ще използва технология за дистанционно актуализиране, за да коригира проблемите, така че в повечето случаи собствениците на автомобили няма да трябва да посещават сервизните центрове на компанията.

Изтеглянето, свързано с проблем с функцията за автоматично подпомагане на кормилното управление, засяга 1,6 милиона внесени в Китай автомобила от моделите "Модел Ес", "Модел Екс", "Модел 3" и "Модел Уай ес".

Когато автономното управление е включено, шофьорите могат да злоупотребят с функцията, комбинираща автономното шофиране с управление на водача, което увеличава риска от инциденти, се обяснява в изявлението.

Изтеглянето, свързано с коригиране на контролите за отключването на вратите, което обхваща внесени в Китай автомобили от моделите "Модел Ес" и "Модел Екс", засяга 7538 превозни средства, произведени между 26 октомври 2022 г. и 16 ноември 2023 г. Корекциите са необходими, за да се предотврати отварянето на ключалките на вратите по време на сблъсък.

"Тесла" изтегля над 120 000 електромобила в САЩ заради отключващи се врати при катастрофа

Миналия месец в САЩ "Тесла" изтегли повече от 2 милиона електромобила, за да подобри системата за наблюдение на водачите при шофиране.

Водещи новини

Още новини