Американски регулаторен орган проверява "Тесла"

  • 28 март 2023 16:29

  • 366
  • 0
Американски регулаторен орган проверява "Тесла"
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Американският регулатор за автомобилна безопасност обяви днес, че е започнал проверка на 50 000 превозни средства "Модел Екс" (Model X) на "Тесла" (Tesla), след като е получил две оплаквания за проблеми с предпазните колани на предните седалки, предаде Ройтерс.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) съобщи, че предварителната оценка се отнася за превозни средства от модели за 2022-2023 година по повод на жалби, че предпазните колани на предните седалки се откачват по време на шофиране, предаде БТА.

"Тесла", която разпусна пресслужбата си, не отговори на молбата за коментар. 

В едната жалба от Ларкспър, щата Калифорния пише, че автомобил "Тесла" се е движел с около 10 до 15 мили в час, а системата за автоматично спиране се е активирала, когато вратата на шофьора на голям камион, паркиран на улицата, се е отворила неочаквано.

Tesla спечели обезщетение от китайска TикTок звезда

"При внезапното забавяне горната част на тялото ми отскочи напред и заради теглото ми предпазният колан се откачи напълно", се посочва в жалбата до регулаторния орган. 

След като е започнала предварителното разследване, администрацията трябва да реши дали да пристъпи към инженерен анализ, преди да поиска изтегляне на автомобилите от пазара и отстраняване на проблема. 

Калина Христова
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини