Илон Мъск: "Тесла" вече започна да приема биткойн като форма на плащане

Getty images
share

Компанията "Тесла" (Tesla Inc.) вече дава възможност на клиентите да купуват нейни електромобили, използвайки биткойн като начин на плащане, съобщи в сряда главният изпълнителен директор Илон Мъск.

"Вече можете да си купите Tesla с биткойн“, написа Мъск в Туитър.

"Tesla използва само вътрешен софтуер и софтуер с отворен код и оперира директно посредством биткойн възли. Биткойнът, платен за модел на "Тесла", ще бъде запазен като биткойн, а не конвертиран във фиатна валута (дадена национална валута)", добави той.

В биткойн мрежата т.нар. "възли" изпълняват много важна роля. Възелът е компютър, свързан с други компютри, който следва правилата и споделя информация, като хоства и синхронизира копията на целия блокчейн на биткойна, информира БНР.

Илон Мъск: Космически кораби на SpaceX ще кацнат на Марс преди 2030 година

Опцията за закупуване на електромобили на "Тесла" с биткойн за сега ще е валидна за САЩ, като този метод на плащане ще стане достъпен извън Съединените щати по-късно през годината.

По-рано тази година американският производител на електрически автомобили обяви, че е закупил биткойн на стойност 1,5 милиарда долара, за да осигури "по-голяма гъвкавост за по-нататъшно разнообразяване и максимизиране на възвръщаемостта" на своите средства.

Водещи новини

Още новини