Илон Мъск вярва, че биткойнът ще привлече вниманието на мейнстрийма

  • 01 февруари 2021 12:30

  • 1118
  • 2
Илон Мъск вярва, че биткойнът ще привлече вниманието на мейнстрийма
© Getty images

Изпълнителният директор на "Тесла" (Tesla) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, определи в понеделник биткойна като "добро нещо" и заяви, че вярва, че най-известната криптовалута ще привлече вниманието на мейнстрийма (преобладаващо обществено възприятие), предаде БНР.

"Мисля, че биткойнът наистина е на път да получи широко възприемане от страна на стандартните финансови хора. Нямам силно мнение за другите криптовалути", посочи Мъск по време на чат сесия в Clubhouse (онлайн аудио чат социална медия), добавяйки, че някои от приятелите му са го убедили да купува биткойни в миналото, но той вярва, че е "закъснял за партито".

Мъск също така коментира суетнята около Dogecoin - криптовалута, измислена от софтуерните инженери Били Маркус и Джаксън Палмър, която е забавна и без традиционни банкови такси

Шефът на "Тесла" каза, че Dogecoin е "направена на шега, за да се подиграе очевидно с криптовалутите, но съдбата обича иронията и често, както един мой приятел казва, най-ироничният резултат или бих казал най-забавният резултат би бил, че Dogecoin ще стане валутата на земята в бъдеще".

Биткойнът поскъпна с 14%, след като Илон Мъск тагна валутата

След тези негови коментари биткойнът поскъпва с 5,6% към 34 470 долара, според данни на Coindesk.

Стойността на Dogecoin пък нарасна с цели 32%, а на друга известна криптовалута Ripple (XRP) скочи  с над 46% след коментарите на Мъск и след като потребители на Telegram (безплатен, базиран на облак софтуер за незабавни съобщения и услуга за приложения) създадоха в събота нова група, наречена Buy & Hold XRP. Членството в групата достигна тавана на Telegram от 200 000 през първите 24 часа и след това премина към нов официален канал с подобно заглавие, но с различна връзка.

Както Dogecoin, така и XRP също са подсилени от армия от последователи, базирани на форума на Reddit, наречен WallStreetBets, който наскоро започна координирана атака за покупка на акциите на търговеца на видео игри Gamestop.

Цената на XRP (Ripple) се повиши през последните 24 часа с 46,3%, достигайки 0,6632 долара, докато на Dogecoin скочи с 32,4% към 0,038107 долара.

Последвайте канала на

Novini.bg
1118 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бай Илия

2021.02.01 | 13:09

2
и аз имам тесла, замерям с нея догито
Рамза

2021.02.01 | 12:38

1
А тоя Мъск що е доленнн.!!!!

Добави коментар

Водещи новини