Илон Мъск разкри колко часа спи един милиардер

16 февруари 2021 10:41

Илон Мъск разкри колко часа спи един милиардер
© Getty Images
426 4

Милиардерът Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, е най-богатият човек в света. Като изпълнителен директор на авиокосмическата компания SpaceX, компанията за електрически автомобили Tesla и невротехнологичната компания Neuralink, както и основател на The Boring Company, която строи тунели, Мъск има доста ръководна работа всеки ден.

"Работя много", каза Мъск на Джо Роган по време на последния епизод на "The Joe Rogan Experience". "Обикновено се намирам на работни срещи до 01.00 или 02.00 ч. през нощта. Събота и неделя, обикновено не, но понякога и тогава".

И така, как Мъск има време да върши всичко това? Той свежда времето си за сън до минимум, предава БНР.

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, спи около шест часа, каза той на Роган. "Опитах се да спя по-малко, но тогава общата производителност намалява", каза той. "Не намирам, че искам повече сън от шест часа".

Състоянието на Илон Мъск се е увеличило за седмица с 11,5 милиарда долара

Милиардерът също така посочи, че в миналото е работил стотици часове седмично. Понякога милиардерът дори е спал на пода под бюрото си в компанията Tesla, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

"Имаше моменти, когато през някои седмици... Не съм броил точно, но просто спях по няколко часа, след това работех, след това спах по още няколко часа, работех седем дни в седмицата“, каза Мъск пред Кара Суишър, през ноември 2018 г., припомняйки неговите усилия да увеличи производството на електромобилите Tesla Model 3. "Някои от тези седмици трябва да са бил на работа по около 120 часа", посочи Мъск.

Мъск призна, че графикът не е здравословен, казвайки на Суишър, че „е изгорил куп неврони“.

"Никой не трябва да влага толкова много часове в работа", каза той пред електронното издание Axios през 2018 г. “Не се препоръчва за никого. Ще изглеждате малко луд, ако работите 120 часа седмично".

Novini.bg
426 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мери

2021.04.12 | 07:15

4
А тоя Мъск е много луд. Идиот. Когато умре, ще си вземе в отвъдното и трите си фирми и цялото богатство.
Яшар

2021.02.16 | 11:06

1
Тоя що не вземе да пие едно червено вино с паржолки и да вземе да се кротне, че от такива работохолици забързани за никъде ни се досира.
зелено чооовече

2021.02.16 | 13:56

3
Швепчо невежи ,точно тоя се е забързал за някъде и е най богатият човек на земята явно е стигнал до някъде . Иди си купи една боза с баничка и не мисли и работи н не бързай.
зелено чооовече

2021.02.16 | 13:48

2
Швепчо невежи ,точно тоя се е забързал за някъде и е най богатият човек на земята явно е стигнал до някъде . Иди си купи една боза с баничка и не мисли и работи н не бързай.

Добави коментар

Водещи новини