Американска компания пуска суперкола на метан с 1600 кс

share

Американската компания Maxximus стартира работа по последния си проект.

Той представлява суперкола, задвижвана от алтернативно гориво, която да подобри всички рекорди, поставени от суперскъпи автомобили като Bugatti Veyron. Американският отговор на европейските суперколи също няма да е евтин, след като от компанията обявиха цена от един милион долара.

Проектът носи името Maxximus Prodigy и ще бъде пратен отвън познатите граници от двигател, работещ с течна фаза на природен метан. Той ще бъде изцяло разработка на Maxximus и с принудително пълнене от два огромни турбокомпресора. Не се съобщава нищо за конфигурация, брой цилиндри и работен обем. Мощността ще бъде около 1600 кс, с помощта на които стандартният спринт до 100 км/ч ще се покрива за 2.1 секунди.

Максималната скорост на Maxximus Prodigy се очаква да бъде 483 км/ч. Така американската суперкола ще остави Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, Lamborghini Aventador, McLaren F1 и други да й дишат праха. Ако информацията от компанията е коректна, максималната скорост е с цели 50 км/ч повече от Veyron 16.4 Super Sport, който е най-бързият сериен автомобил в света.

Водещи новини

Още новини