Автосервизите искат да се създаде правилник за дейността им

share

Да се регламентира дейността на сервизите, извършващи ремонт на автомобили, вноса и продажбата на резервни части за тях. Това ще настояват да залегне в промените на Закона за движение по пътищата от Националната асоциация на сервизите извършващи авторемонти и Съюзът на автосервизите, съобщи Нова телевизия.

Според браншовите организации това са основни предпоставки за гаранция на доброто техническо състояние на автомобилите, от което зависи безопасността на движението по пътищата. Обсъждането започна в Бургас и ще продължи във всички големи градове у нас.

63% от колите у нас са над 15-годишни. За да се гарантира безопасността на пътя дейността на всички автосервизи трябва да излезе "на светло”. Според браншовите структури само законодателни промени ще гарантират отразяване на всяко действие по колата в сервизна книжка.

"И да носи отговорността за свършената работа. Разбирате, че за да носи отговорност, той не може да извърши ремонта с вашите резервни части, които му ги носите в торбичка или в багажника”, заяви председателят на съюз „Автосервизи” Емил Германов.

„За всеки ремонт да се извършва, да се дава гаранция, независимо колко е голяма тази гаранция”, допълва Иван Вълков от Комисията по транспорта в Народното събрание.

Собственици на автомобили подкрепят идеята.
 

Водещи новини

Още новини