Нова измама! Автомонтьори точат гориво от колите

  • 22 ноември 2012 06:08

  • 4308
  • 10
Нова измама! Автомонтьори точат гориво от колите
©

Част от майсторите в столичните автосервизи сменят маслото на автомобилите наполовина, а останалото количество прибират за себе си.

Обикновено недобросъвестните механици източвали между 30 и 50 процента от старото масло и само доливали от новото, без дори да подменят масления филтър, който също са сложили в цената. Така няколко смени в лош сервиз могат да излязат доста солено, защото след тях на клиента му се налага да плаща няколко хиляди лева за основен ремонт на двигателя. Шефът на Съюза на автосервизите в София инж. Емил Германов също потвърди пред „Монитор” за наличието на подобна далавера.

„Най-лошото при подобна смяна е, че двигателят на автомобила може да бъде съсипан напълно, а клиентът да поеме ремонта за своя сметка. Затова е хубаво, когато ни се налага смяна на маслото, да го правим в лицензиран сервиз, а не в кварталната работилница. Така с фактурата и касовата бележка за заплатената услуга клиентът ще може да претендира за обезщетение от автосервиза”, обясни инж. Емил Германов. Той поясни, че само в столицата работели близо 5000 нелегални работилници. Това били сервизи без какъвто и да е лиценз и касови апарати. Гаранция за ремонта или сменените авточасти също нямало.

Друга измама, която често се практикувала в некоректните автосервизи, била при влизане на автомобила за ремонт от него да се източва между половин и един литър гориво, което рядко се забелязвало от собствениците на возилото. Така в края на деня, когато през сервиза са минали 7-8 коли, майсторът спокойно можел да си тръгне с 6 литра нафта.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4308 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
М.

2015.04.16 | 19:30

10
Два пъти в официални сервизи на Опел - Дженеръс Ауто и Бова Кар в Бургас са ми наливали масло над максимума. Причината - мързи ги да махат пробката на картера и изсмукват маслото с машина през щеката и при тази операция винаги остава количество. Това са лицензирани фирмени сервизи. Обслужват гаранционни автомобили. Там ли се предполага да отида отново? .. ще имат да вземат..
бати панчо

2014.10.23 | 17:53

9
решавате проблема с колите като мен-продавате ги и си купувате велосипед-2ги имам-сега ще си правя електрически щото като пия бира после качвам трудно баира.
star 6ofior

2014.08.05 | 03:18

8
осъзнайте се в цените. ще имате повече клиенти.чухте ли сервизите........
Смях

2014.08.05 | 03:18

7
По-голяма глупост не бях чел. Явно пишещите я си нямат грам представа каква криза е за клиенти и че всеки който си позволява да шикалкави така отдавна е без работа. Друг е въпроса че хората нямат пари за оторизирани сервизи в които в повечето случаи няма и двама компетентни монтьора. А "великата" далавера с 6 литра нафта за 15 лева просто е черешката на тортата.
Бай Ху

2012.11.23 | 10:01

2
Тоя дето го е писал 6л нафта са му се виждали като на Поли Пантев белото. А 15 лв "знайш колко дюнера са у студентския" :D
истината

2014.08.05 | 03:17

6
Точно обратното е, в малките автосервизи ми сменят маслото и филтрите веднага и пред мене. В големите искат да оставя автомобила, след което върви доказвай какво са извършили по него.
.....,

2014.08.05 | 03:17

5
Лоша работа, на мен пък не ми смениха амортисьорите, а само ги пребоядисаха и някак си ги направиха да издържат само седмица за да мине номера, а в тая скапана държава дори не можех да ги осъдя!!!,най добре е да наблюдавате ремонта или в краен случай ваш познат да го извършва! щото всеки гледа да ви завлече ;(
star 6ofior

2014.06.01 | 07:55

4
авто-реклама на големите монополни сервизи.искате и трохите да ометете от бедната трапеза,но хората не са прости. никой няма да направи ремонт на двигател срещу касова бележка .маслото и филтъра се сменят пред очите ми .богаташки боклуци.........
някой си

2014.06.01 | 07:55

3
най лошото е че тази далавера тръгна от официалните представителства за нови автомобили в гаранция, и все още продължава да върви.Аз съм пострадал от тази далавера - след като ми "смениха маслото" в официален гаранционен сервиз бяха забравили и "поне да изчистят прахта от капачката за масло на двигателя" за да се вижда че поне са свършили някаква работа
o&k

2012.11.23 | 09:54

1
Със сигурност ако отида с електромобил ще се опитат да ми крадат тока,но ще ги хвана по електромера!

Добави коментар

Водещи новини