Мъртвопияни туристи напълниха варненска болница

  • 09 август 2012 17:35

  • 3721
  • 1
Мъртвопияни туристи напълниха варненска болница
©

Повече от 20 чуждестранни туристи в най-критично състояние са били докарани безпомощни в токсикологията на Военноморската болница от началото на сезона, пише „Петел”.

Много от тях са били толкова размазани от пиене, че не знаели на кой свят се намират, а неколцина лекарите буквално ги върнали от оня свят.

Рекордьори сред пияните чужденци не толкова изненадващо са руснаците и украинците. По странното е, че никак не им отстъпват гостите от Дания и Швейцария. Според доц. д-р Снежа Златева, шеф на болницата, всяка седмица тук се лекуват поне по двама туристи с остро алкохолно отравяне. Дори и тази сутрин бил докаран руснак, който си направил тридневен алкохолен маратон. Все пак нямало драстична промяна на броя на пияните в сравнение с минали години.

Предишното лято драстичните случаи били 40. Като се има предвид, че сега е разгарът на сезона, можело да се окаже, че и тази година бройката ще е подобна.

Средната възраст на прекалилите е около 30 години. Случвало се е обаче в токсикологията да се озоват и 17-18-годишни тийнейджъри. Постъпили са и две рускини. Друг пациент, също руснак дошъл тук с вид на смъртник.

Човекът, очевидно с тежка зависимост, береше душа в отделението и лекарите имаха сериозни съмнения дали ще оживее. Все пак успели да го спасят и дори го качили на самолета.

И докато чужденците все пак търсят специализирана помощ, част от местното население също си се напива най-отговорно и не се притеснява след това да си подремне на слънце в 40-градусовата жега. „Петел” публикува снимка на възрастен мъж, заспал дълбоко в повече от странна поза до пейка пред Дома на архитекта в града. Той всял известно притеснение у минувачите, които първо го помислили за умрял, но след като подушили характерната миризма, решили, че всички е наред и го оставили да си отспи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
куку

2013.05.26 | 13:49

1
Ами ха наздраве.

Добави коментар

Водещи новини