Транспортират в София пострадалите при взрива на газстанцията в Разград

  • 07 август 2012 15:26

  • 785
  • 0
Транспортират в София пострадалите при взрива на газстанцията в Разград
©

По разпореждане на министъра на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, двамата най-тежко пострадали от взрива на газстанцията в Разград ще бъдат транспортирани с хеликоптер от МБАЛ Русе в Клиниката по изгаряния в УМБАЛСМ „Пирогов”, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Това е възможно благодарение на споразумението между Министерство на здравеопазването и Министерство на отбраната за съвместни действия при транспортиране на пациенти в спешни състояния. И двамата пострадали са в термичен шок, с високостепенни и обширни изгаряния ІІ Б степен. Единият е мъж на 48 години с 85 % изгаряния, а другият е мъж на 38 години с 70 % изгаряния. Лекарските екипи в МБАЛ Русе са извършили пълния обем реанимационни действия и временно са стабилизирали състоянието им. Това позволява транспортирането им в Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ „Пирогов”.

При инцидента на газ-станцията в Разград пострадаха петима души. Освен транспортираните за хоспитализация в МБАЛ Русе, мъж на 50 години вчера е бил настанен в хирургичното отделение на МБАЛ Разград. Други двама от пострадалите са прегледани в спешното отделение на лечебното заведение и са освободени за домашно лечение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини