Избухна газостанция в Разград (обновена + снимка)

  • 06 август 2012 18:21

  • 9252
  • 1
Избухна газостанция в Разград (обновена + снимка)
© Булфото

В Разград избухна газостанция. Пожарът е възникнал при преливането на газ от автоцистерна.

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 17.15 часа, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията в Разград Илияна Георгиева, цитирана от БТА.

Най- тежко е пострадал шофьорът на цистерната от Стара Загора на 38 години, като той има 50% изгаряния. Освен шофьорът има още четирима пострадали. Единият от тях, мъж от Разград на 48 години, също е с много тежки изгаряния и опасност за живота. Двамата са транспортирани в Русенската болница. 38-годишният управител на обекта Боян Бонев е бил прегледан в местната болница и се е върнал на мястото на инцидента с превързана ръка, но отказва коментар. С леки обгаряния са 50-годишен разградчанин, фрактура на глезен е получил 53-годишен клиент на газостанцията.

На място са пожарникари, спасители и полицаи, както и кметът на Разград Денчо Бояджиев и зам. - областният управител Галина Георгиева. Към момента продължава факелното горене на автоцистерната, която се охлажда от два противопожарни автомобила, се посочва в съобщението. По първоначални данни в цистерната е имало около 6 куб. гориво. Районът около газстанцията е отцепен, за да не се приближават хора и автомобили. Работещите в околните магазини и офиси са евакуирани.

След първоначалната експлозия верижно са се подпалили резервоарите в газостанцията, собственост на фирмата "Социалинвест" . В борда на директорите на “Социалинвест” ЕАД са трима души, показва справка на БЛИЦ в Дакси. Фирмата се представлява от един от тях – Тихомир Халаджов, а собственик е друга фирма – “Газ Ойл” АД. Интересното е, че и в тази фирма като собственици и управляващ са същите хора. Разликата е само в капитала – “Гай- Ойл” е с капитал 50 милиона лева, докато “Социалинвест” има 50 хиляди лева.

Представляващият и двете фирми – Халаджов – има повече от 10 други участия в сродни фирми или сдружения. Той е шеф на местната ротарианска структура, както и в управата на сдружение “Тенис клуб”. В ръководството е и на сдружение “Асоциация на собствениците на газстанции и бензиностанции в Разград и страната”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2012.08.08 | 03:34

1
ебати тъпият сайт, това да не е финансова новина.. кво ме вълнува, собствениците къде членуват, ако ще да са съдружници и на билл гейтс ми е през оная работа. типичен български клюкарски сайт.

Добави коментар

Водещи новини