Десислава Атанасова: Не искаме да закриваме аптеки

  • 17 юли 2012 12:29

  • 628
  • 1
Десислава Атанасова: Не искаме да закриваме аптеки
©

Не целим да закриваме аптеки, целта ни е цените на лекарствата да бъдат намалени, затова и предложенията са различни, заяви министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, на брифинг.

"Темата за цените на лекарствата присъства от дълго време. Пакетът мерки се обсъжда. Работни групи заседават от миналата седмица, откогато беше предложена законодателна промяна. Оттогава всички в бранша завяват своите позиции и ще вземем решение", каза Атанасова.

"Не виждам, защо се протестира пред Министерството на здравеопазването, след като промените са в полза на пациентите. До скоро бях народен представител и хората многократно са заявявали, че средствата им не стигат, за да си закупят лекарства. В Закона за лекарствените средства се предлага намаляване с 50% на таксите за разкриване на аптеки, а не както се казва на протеста, че ще закриваме аптеки", заяви още тя.


В 39 малки общини с малък брой население няма аптеки, които да работят с НЗОК. С д-р Цеков, управител на НЗОК, обмисляме вариант за допълнително финансиране на аптеките, които работят с НЗОК. В момента аптеките получават по 2 лева на рецепта. Има 39 общини, където или няма аптеки, или изобщо не са подписали договор с касата, каза министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
az

2012.07.17 | 13:10

1
ясно е,че нейните намерения са добронамерени!

Добави коментар

Водещи новини